"Geniul omenesc nu va putea nicicând nascoci inventii mai desavârsite ca acelea create de natura, în care nu lipseste nimic si nimic nu-i de prisos. "

miercuri, 9 februarie 2011

Mini-delta din Bucuresti (Balta din Sisesti)

E ascunsa undeva la marginea Bucurestiului, langa Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti.

E micuta, usor de ratat cand treci cu masina, chiar daca se vede de la sosea.
La prima vedere nu pare sa ofere nimic special. O balta ca multe altele, cu ceva vegetatie, animata de cateva pasari de balta si amenintata de "civilizatie" (invazia imobiliara).

Pe masura ce am explorat-o si descoperit-o am ajuns la concluzia ca e fantastica; adaposteste un intreg ecosistem si o pot numi fara sa gresesc "Mini-delta din Bucuresti". Traiesc aici multe specii de animale: lisita, starcul cenusiu, starcul mic, starcul galben, starcul de noapte, gainusa de balta, chirighita, corcodelul mic, pescarusul albastru, codobatura galbena, bizamul, sarpele de casa, sarpele de apa, testoasa de balta (lista detaliata este la sfarsitul articolului).

Am fost acolo de multe ori pandind si pozand ore intregi animalele care traiesc pe balta. De cele mai multe ori am plecat fericit si cu "tolba plina".

Ce o face speciala pentru pozat este marimea. Este mica, iar malurile sunt apropiate. Pasarile nu prea au unde sa se ascunda de bataia "tunului" fotografic.
Ba mai mult, e concurenta mare pe spatiu. Animalele se lupta constant pentru teritoriu si intotdeauna ai sansa sa te trezesti cu animalut in fata camerei, gonit de competitori.

Multe din materialele pe care le voi incarca pe blog de acum incolo vor fi pozate aici.




Bizamul



Broasca testoasa de balta



Chirighita cu obraz alb



Codobatura galbena



Corcodel mic



Gainusa de balta



Lisita




Pescarusul albastru




Sarpele de apa



Sarpele de casa



Starcul mic



Starcul cenusiu



Starcul de noapte



Starcul galben

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu